Algemene voorwaarden

Op alle bestellingen zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.
Bij het plaatsen van een bestelling, verbind je je ertoe akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

1. Bestellen

Alle bestellingen moeten via de webshop van Sjiekebiele verlopen, rechtstreekse bestellingen via mail of facebook worden niet aanvaard.

Bestellingen worden binnen de 2 à 3 dagen na ontvangst van betaling verzonden.

Bestellingen worden verwerkt volgens het ontvangen van de betalingen. Zo is het bijvoorbeeld perfect mogelijk dat een later geplaatste bestelling eerder wordt verwerkt omdat de betreffende betaling eerder is ontvangen.  Sjiekebiele heeft het recht om gedeeltelijke leveringen te verrichten. In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de koper betaalde sommen terugbetaald zonder interest of andere vergoeding.

Indien je koos voor afhalen, stuurt u een email naar info@sjiekebiele.be om een afhaalmoment af te spreken.
Indien dit door omstandigheden langer zou duren wordt dit via email meegedeeld.
Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen kunt u altijd een email sturen naar info@sjiekebiele.be met bijkomende vragen.

2. Betaling

Sjiekebiele is een éénmanszaak onderhevig aan het Belgische BTW-stelsel.

Alle prijzen vermeld zijn inclusief 21% BTW, exclusief verzendingskosten.

Je kan bij Sjiekebiele.be betalen door:

 • het bedrag online te betalen via PayPal
 • het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE53 4747 0970 2153, Marieke De Meyer, Iepenlaan 8, 8200 Sint-Andries.
 • bij afhaling enkel cash 

3. Verzending / afhaling

Alle verzendingen worden opgestuurd in een aangepaste verpakking om beschadiging te voorkomen.

Onze pakketten worden verstuurd met Bpost en kunnen zowel afgeleverd worden op privé adressen als op zakelijke adressen. We raden aan om een zakelijk adres als leveringsadres te vermelden, omdat Bpost tijdens kantooruren levert (van 9u tot 17u)

Sjiekebiele kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor een levering die te laat aankomt of een levering die verloren gaat door overmacht, onvoorziene omstandigheden of door derden, met name de organisatie die instaat voor de levering (Bpost).
In geval van problemen zoeken wij een gepaste oplossing.

Verzendingen binnen België:

 • € 4,50 ongeacht het gewicht
 • € 2,00 bij brievenbuspost (enkel patronen of strijkapplicaties)
 • gratis verzending bij aankoop vanaf € 75,00

Verzendingen in Europa:

 • € 8 ongeacht het gewicht

Afhalen kan te:

 • Sint-Andries, Iepenlaan 8
  Enkel op afspraak!

Als je zelf komt afhalen betaal je natuurlijk geen verzendingskosten!

De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar zijn louter indicatief: geen enkele vertraging in levering kan aanleiding geven tot verbreking van de koop of betaling van schadevergoedingen ten voordele van de koper. Sjiekebiele heeft het recht om gedeeltelijke leveringen te verrichten. In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de koper betaalde sommen terugbetaald zonder interest of andere vergoeding.
Aan de leveringsplicht van Sjiekebiele zal, behoudens tegenbewijs, zijn voldaan zodra de door Sjiekebiele geleverde zaken een keer aan de afnemer zijn aangeboden. Bij bezorging aan huis strekt het rapport van de vervoerder  tot volledig bewijs van het aanbod tot levering.
Foutief doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten.
De verzending van de bestelling is volledig op risico van de koper.

4. Verzakingsrecht

Sjiekebiele doet er alles aan om je een mooi afgewerkt product te bezorgen.
Mocht het product desondanks niet aan de verwachtingen voldoen, dat moet er binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling per e-mail contact opgenomen worden (info@sjiekebiele.be).

Voor retouren en/of ruilen gelden volgende voorwaarden:

 • voorafgaande e-mail via info@sjiekebiele.be, vermeld de te ruilen/retourneren artikelen, naam, woonplaats, rekeningnummer en eventueel reden
 • stuur het ongebruikte artikel in de originele verpakking naar Sjiekebiele, Iepenlaan 8, 8200 Sint-Andries, België. (op kosten en verantwoordelijkheid van de klant)
 • stoffen die op maat van de klant werden geknipt na aanvraag, kunnen niet worden teruggestuurd
 • juwelen worden om hygiënische redenen niet geruild.
 • het product zal binnen de 14 dagen na ontvangst worden omgeruild of het aankoopbedrag zal worden teruggestort.

In overeenstemming met de Belgische wet van 6 april 2010 beschikt de consument over een termijn van 14 kalenderdagen waarin hij de overeenkomst kan herroepen, dit zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief. Deze termijn gaat in de dag van de levering.
In geval van uitoefening van het herroepingsrecht is de onderneming gehouden tot terugbetaling van de door de consument gestorte bedragen,  zonder kosten.

Sjiekebiele behoudt zich het recht om retourzendingen te weigeren of om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen wanneer het vermoeden bestaat dat het artikel reeds is gebruikt, wanneer het artikel ten gevolge van gebruik is beschadigd of wanneer de goederen niet in de originele verpakking retour zijn gezonden.

5. Privacy

Alle persoonsgegeven worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van bestellingen en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld.

6. Aansprakelijkheid

Sjiekebiele kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade, zowel lichamelijk, materieel of immaterieel, die het gevolg zou zijn van gebrekkig functioneren of verkeerd gebruik van de door Sjiekebiele verkochte producten. Sjiekebiele aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade,
van welke aard dan ook die het gevolg is van deze internetsite en/of beslissingen die gebaseerd zijn op informatie uit deze site.

De kleuren op een beeldscherm kunnen afwijken van de daadwerkelijke kleuren van de artikelen.
Sjiekebiele probeert de artikelen zo correct mogelijk te beschrijven maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor afwijkingen.

7. Garantie

Volledige garantie op alle handgemaakte creaties.
Indien er: een drukknopje loskomt, een naad loskomt, de kleuren niet kleurvast zijn ... kan het product via de post (op kosten van de klant) teruggestuurd worden naar Sjiekebiele, Iepenlaan 8, 8200 Sint-Andries, België en zal vervangen of hersteld worden.

Alle creaties zijn handwerk. Daardoor kunnen er kleine verschillen in afwerking of afmetingen zitten.
Alle stoffen werden op voorhand gewassen om het krimpen tegen te gaan.

8. Wasvoorschriften

Artikelen wassen op 30° met een specifiek wasmiddel voor gekleurde was, nog beter is handwas.
Kleding niet in de droger stoppen en niet te heet strijken.
Indien afwijkende wasvoorschriften wordt dit vermeld op de site.
Handgemaakte kledij kan je best voor het wassen een nachtje in koud water met azijn laten weken, zo blijven de kleuren langer mooi.